Testul HALO in premiera in Romania! Acum si la FamilyClinic.

Toata lumea stie ca pentru depistarea precoce a cancerului de col uterin există testul Papanicolau.
Folosirea lui pe scara larga in randul femeilor a determinat o reducere a deceselor datorate cancerului de col uterin cu 70 %.

De curand, un test analog a fost omologat în SUA pentru cancerul de sân si este disponibil deja si la FamilyClinic.
Este vorba de “Halo Breast Pap Test” şi el decelează celulele anormale (atipice) de la nivelul sanului cu până la 8 ani înainte ca ele să devină canceroase.

Mamografia, metoda imagistica folosita extensiv ca metoda de screening pentru cancerul mamar, poate decela formatiuni (noduli) localizate la nivelul sanului, doar atunci cand acestea ating o anumita dimensiune.
Spre deosebire de aceasta metoda de screening, avantajul major al testului Halo este acela ca, prin prelevarea de lichid cu celule din sâni, examinat apoi microscopic, modificarile patologice pot fi depistate cu mult înainte ca aceste celule să se constituie într-o formaţiune (nodul).

Sistemul Halo utilizează un dispozitiv de aspiratie (o pompă) care aspira lichid din canalele sânilor. Acest lichid este apoi examinat microscopic din punct de vedere al celulelor anormale. Testul diagnostichează majoritatea formelor uzuale de cancer de sân, dar are şi câteva limitări: testul nu poate decela toate cancerele de sân, ci doar 95 % din cele mai uzuale forme de cancer, cu predilecţie însă cancerul ductal.
Mamografia de bază (prima mamografie) este recomandată tuturor femeilor la vârsta de 40 ani. Testul Halo oferă o alternativă de investigaţie femeilor mai tinere de 40 ani.

Programeaza-te acum la testul HALO, La FamilyClinic

Date de contact

Strada Erou Iancu Nicolae 124, Pipera/Voluntari 077190

+40 741 [CLINIC] 254 642 / +40 374 200 300

reception@familyclinic.ro

Doresc o programare

PO HeadQuarters